čtvrtek 14. února 2013

Popeleční středa...



Trošku půstu a duchovního usebrání nikomu neuškodí! Tak jsem si z korových špuntů, mých oblibených víneček:-), udělala velký růženec, ať mi denně připomíná, že se mám pomodlit alespň jeden desátek:-)



Můj první chléb, upečený v troubě podle výborného receptu Fizule 71-Lenka H. je báječný!!!!!! Lituji, že jsem nedala dvojitou dávku! Také jsem si udělala závaží na řetízku aby se mi konečně nezavíraly listy od kuchařek:-) k tomu účelu jsem vzala z garáže mému muži zednická závaží a ty jsem mu nahradila velkýma matkama....nebyl moc šťastný. Ze starých hodin jsem také našla šišky a ty se mi taky hodily, aby toho harampádí nebylo málo ještě jsem si sehnala malý hmoždířek a mlýneček na koření:-). Já mám radost!!!!!!



 

 Na půdě jsem našla starou lékařskou knihu po stařečkovi. Už kdysi věděli jak je ovoce zdravé! A tenkrát opravdu bylo!!!!




 
Ze starého skleníku po dědovi jsem si udělala malou knihovnu na nejoblíbenější knížky. Také pomalu vyšívám něco veselého na velikonoce a pár krepových růžiškových koulí jsem udělala dětem do pokojíčku. Tak to je asi vše mé milé a spěchám se podívat na Vaše blogy...

pondělí 4. února 2013

Lednové drobnosti!!!!





V mé kuchyni jsem si udělala malý odpočinkový koutek kde si mohu dát čajíček a třeba si připravit recepty. Po dědovi mám smaltované plechové kachlíky, které jsem  použila jako magnetickou tabulku. Je to úžasně praktické! Ty staré věci jsou bez chyby:-)


V mém pokojíčku jsem si také natřela pár svícnu a starožitnou karafu, kterou už mám hodně let, byla už celá popraskaná tak jsem vybrala jen takovou výseč, která je podle mě moc krásna!!!




U nás doma stále chybí místo na klíče....Musela jsem proto udělat opatření:-)





Na některém blogu se mi zalíbily papírové květiny. Udělala jsem si je z krepového papíru a aby držely tvar tak jsem je umístila do plastového pitíčka viz. obrázek. A dále jsem pokračovala v lepení krepových lístečků. Vím, že živým se to nevyrovná, ale nezdá se mi to při vhodném použití tak hrozné. Udělala jsem si lapač snů a vyzdobila plechový kornout!!! Tak to je vše! Mějte se hezky!