pátek 12. dubna 2013

Jahody:-)




Moje milé, nadělám vám trochu chutě:-). U nás ve vsi byla akce na jahody. Jedno hezké platinko za 50Kč,- no nekupto!!!! A tak jíme lívance s jahodama. Křehký koláč s jahodama a koktejl. Myslím, že až to spořádáme tak se na jahody dlouho nepodíváme:-).



 Měla jsem starou vintage taštičku a kousek staré látky. Tak jsem si ušila pytlíčky v předstihu na bylinky!



Naučím vás úplně jednoduchou stuhu ze silonového pletiva, které dostanete v každé květinovce. Ustřihnete si asi 12cm široký pás, který na jedné straně přehnete a zadrátujete viz foto... Druhou stranu rozstřihnete na dva 6cm pruhy. To je vše jak vidíte na obrázku. Vznikne nezničitelná stuha, která se někdy hodí:-)




Moc se mi líbil věneček z vrbového proutí. Viděla jsem ho na více blogách a tak jsem si ho také udělala. Je z červené vrby, která roste kolem naší řeky Morávky. Líbi se mi také židovská hvězda, jsou to vlastně dva trojúhelníky. Když jsem viděla v garáži mého muže polámaný metr hned jsem věděla co s ním:-) V nějakém časáku jsem viděla, že opasky jsou IN tak jsem je hned použila na ozdobu košíčku a klícky:-). Můj pas má už poněkud jiné rozměry no tak řekněte proč je nevyužít:-).
Pro dnešek je to vše! Moc vas zdravím!!!!!
 

 

 

13 komentářů:

  1. Ahoj Daji.Co pochválit dřív.Moc se mi líbí vintage taštička.Poklad,který ještě dobře poslouží.Věneček je úžasný.Prozradíš jak na něj?Pásek neřeš,myslím,že jsi to vyřešila úžasně.
    Daji přeji ti krásný víkend.Lena

    OdpovědětVymazat
  2. Daji zapomněla jsem napsat,že ti závidím ty jahodové hody.Jsi šikovná hospodyňka.Dobrou chuť.Lena

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to já už bych piplala jahodovou marmeládu:-))))
    Téda ale šikulka jsi! Pytlíčky sis ušila pěkné a ten věneček se mi taky líbí:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Dáji!
    Moc se mi líbí hvězda z metru - úžasný nápad, tedy kromě dalších :) . Děláš mi chutě. Prosím jak se šijí ty pytlíčky, hlavně ten tunýlek, aby z něj vylezl tkaloun a nebyl na konci pytlíčku, ale pod okrajem (snad mi rozumíš). Já to nějak nechápu a právě takové se mi moc líbí. Moc zdravím a tvoř dál! M.

    OdpovědětVymazat
  5. Dáji, ty prostě jen hýříš nápady! A nejen to, jsi žena činu a my se pak jen kocháme! Krásné šití, košík s opaskem vypadá úžasně, metr by asi každý vyhodil...a k tomu všemu jahody....
    Hezky je u tebe, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Tady je zase tolik krásný fotek a inspirace! Hvězda z metru nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
  7. Jůůůů Dáji tady je krásně jahodově---mnam mnam :o) Obdivuji tvé úžasné dekorování vypadá to opravdu skvěle :o) Pytlíčky na bylinky se moc povedly vypadají moc hezky.Dáji měj se krásně a těším se na další setkání u Tebe :o)Martina

    OdpovědětVymazat
  8. Ach, jak smakowicie! Marze, żeby truskawki były już w ogrodzie, ale póki co zaczyna się wiosna, dziś znowu słoneczny dzień :-)
    Piękne dekoracje. W nich zawsze można rozpoznać Ciebie Daji :-)
    Dużo słoneczka Ci życzę! Uściski!

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Dajo. Když vidím ty tvoje jahodový plata a čtu výčet jahodových laskomin, jde mi huba pěkně šejdrem. Jinak, zase jsi byla pilná jako vždy.
    Tak zatím. Ditta.

    OdpovědětVymazat
  10. Mila Daja ja koukam tady slintam vidim dobry jamky a tvuje napade so exelent .Incpirace pur .Hezky aod sirdicka tebe zdravim karin

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Daja, na jahôdky si mi urobila neskutočnú chuť, no teraz už ich nekúpim. A opäť skvelé nápady, ten môj pas už má tiež iné rozmery, ako za slobodna 58 cm. Veľmi si ma pobavila potešila oko i srdiečko.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  12. Jako vždy, Daja taková...,celá sladce a šikovně jahodová:-D

    OdpovědětVymazat
  13. Jej, až teraz som si všimla Červenú čiapočku (Karkulku) a vlka na druhej fotke. Zlatí sú! :)

    Ďakujem za vďačný príspevok u mňa. Teším sa s tebou za všetky radosti posledného (i keď ťažšieho) obdobia.
    Majte sa krásne. Leti.

    OdpovědětVymazat